Ražný kváskový chlieb

DSCF8849Článok o kvásku ako probiotiku som presunul.

Suroviny:
3deci voda, 500g múka hladká, 2 čajové lyžičky soľ, 200g kvások, semienka, rasca

Postup:
Vymiesime cesto, necháme asi 2 hodiny kysnúť. Vytvarujeme bochník. Vložíme do ošatky (misky), do pomúčenej utierky. Necháme kysnúť asi 3-4 hodiny. Vyklopíme na pekáč a pečieme.

Pečenie:
Rúra vyhriata na 220 stupňov 20 minút.
Potom na 180 stupňov 30 minút.
Dopekáme na 150 stupňov 10 minút.

Kvások:
Každých 24 hodín dokrmujeme ražnou celozrnnou múkou a vodou v pomere 1:1. Napríklad: zostalo nám 100g kvásku, pridáme 50g múky a 50g vody. V chladničke vydrží bez dokrmovania 3-4 dni. Pred pečením asi 12 hodín dokŕmiť.

Video ukazujúce prácu s cestom

*

3 thoughts on “Ražný kváskový chlieb

  1. Spätné upozornenie: Živé jedlo | krkavec

  2. Spätné upozornenie: Probiotikum – urob si sám – Krkavec | Cesta Človeka

  3. Spätné upozornenie: Kváskový chlieb na intráku | Poňal som...

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s